Direktlänk till inlägg 17 juni 2009
Då är det sommarlov och det gäller att ha fantasi, inte bara till middagar, utan även luncher när Christine o Charlotte är här. Det här åt vi häromdagen. Det har vi gjort förut också, och så länge det är fetaost i så brukar det mesta gå bra...även om alla (utom jag) låtsas stenhårt och med pokerface som att de inte gör allt vad de kan för att peta ut broccolin. Så när jag ska ta påfyllning...och det gör jag sist, eftersom de äter fort och jag sakta....då är det bara massor av broccoli kvar i skålen. Och nog för att jag gillar broccoli, men då surnar jag till...tycker inte om när man petar ur vad man vill o inte vill ha redan i den allmänna skålen. Det är ett oskick och sånt kan man göra sen. Micke är nog den största boven och barnungen av de alla på den punkten. Så är det, ja. Punkt.
Rårissallad
Råris, kokas
Broccoli, förvälls
Morötter, rårives grovt
Tomater i klyftor
Paprika i bitar
Röd lök, skivad
Fårost, i bitar
Kalamataoliver
Blanda allt i en skål
Blanda olja, vinäger, vitlök, salt o peppar och häll över alltsammans.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|