Direktlänk till inlägg 21 juni 2009
Men nu så, har solen kommit tillbaka lagom efter midsommarhelgen. Då får vi köra fram grillen igen. Ibland när vi inte orkar med hela proceduren med marinering och skära grönsaker till leda, så kör vi en väldigt enkel variant av grillning. Dvs grilla burgare. Då kan man ju göra som jag har gjort. Förbereda egna hamburgerbröd. Det verkar ju lika enkelt att ta sådana ur frysen som färdigköpta...
Dessa bakade jag med dinkel, och de blev väldigt goda att lägga burgaren i.
Hamburgerbröd med dinkel
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl havremjölk
50 g jäst
värms till 37 grader och blandas med jästen
0,5 dl rapsolja
1,5 tsk salt
2 msk sirap
4 dl fullkornsdinkelmjöl
10 dl dinkelsikt (spara ca 3 dl till utbakningen sedan)
Arbeta ihop till en deg och bearbeta den ca 10 min. jäs 30 min.
Baka ut till 16 bullar, platta till dem på plåten. Jäs 30 min. Pensla med lite vatten och strö över sesamfrön.
Grädda i 225 grader, i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|