Direktlänk till inlägg 10 juli 2007
Hej! Nyss kommit hem och har några dagars vila i hemmet innan det är dags för nästa tripp. Först var det Jämtland och familjen. Nästa mål är till Mickes syster i Fredriksstad, Norge. Bland annat. Hur som helst är det mat det handlar om här...så mat ska det bli. En härlig sommarmiddag. Bjud gärna någon på den. Gör salladen och champinjonstuvningen medan färskpotatisen kokar.
Champinjonstuvning
2 burkar champinjoner, delade
stek en liten stund,
klicka på lite smör, 2 matskedar
salta o peppra, jag kör vitpeppar till champinjonstuvning
sprid över ca 2 msk vetemjöl och rör/vispa runt så allt geggar ihop sig
Var beredd med mjölken så det inte bränner fast. Späd med lite mjölk i taget och låt småkoka tills det tjocknar. (jag höftar, men kan tänka mig att man tar 4-5 dl mjölk) Jag häller i lite soja för färgens skull. Ibland fuskar jag ner en halv svampbuljongtärning också, för det blir så himmelens gott då. Har jag inte det tar jag en halv grönsaksbuljongstärning, eller en liten skvätt med fond.
Potatis
När potatisen kokat klart (ta så många som ni tror går åt, med lite råge) lägger man ut den i en form eller på ett fat och över potatisen hälls sedan champinjonstuvningen. Som den absoluta pricken över i:et klipper man över massor med dill. Det kan man inte strunta i, för det är det som gör den här rätten så härlig.
Till det steker jag sesamnuggets och gör en god sallad med grek-tema. Den här sallden gjorde min mamma. Fetaost, lök, oliver, tomater, avokado och en salladsdressing över detta. Riktigt riktigt gott. Absolut fin middag att bjuda på.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|