Direktlänk till inlägg 9 december 2007
Testade ett nytt recept inför jullunchen på jobbet. Lite trött på knäck, så ville göra något annat som ändå var lätt. Det blev lakritskola. Faaantastiskt god. En överraskning när man får den i munnen. Rekommenderar varmt!
Lakritskola
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
2 tsk kakao
1 påse turkisk peppar
2 tsk smör
Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Pensla med lite fett. Blanda allt utom smör och karameller och koka upp till 120-125 grader (eller gör det gamla "kulprovet"). Tar ca 12-15 minuter i vid gryta, 30 minuter om man har mindre botten. (För mig tog det säkert 45 minuter, jag gick efter kulprovet). Rör då och då. Krossa eller mixa karamellerna (jag virade in dem i bakplåtspapper och bankade med en kavel), vänd ner dem i smeten och häll i formen. Ställ kallt. Skär eller klipp i bitar. Lägg in varje bit i plastfolie eller smörgåspapper om du vill vara avancerad. Förvara svalt i burk med lock eller plastpåse.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|