Direktlänk till inlägg 25 mars 2010

Baka baka liten kaka - Hallongrottor

Av Magda - 25 mars 2010 09:42

        

Jag kan slå vad om att det inte var igår som ni bakade hallongrottor. Och det är lite synd att de är så bortglömda, för de är riktigt bra kakor. Bakar en hel del. Lagar mat också, men jag är lite för trött och lite för slö och orkar inte riktigt det där med att dra fram kameran varje gång det vankas middag. Den ligger ju nedpackad nu i min BB-väska och vill inte riskeras att glömmas hemma när det blir dags.

Jag orkade mig ändå upp för trappen och brände av ett par bilder på hallongrottorna eftersom det ändå skulle fotas lite mage i sista (förhoppningsvis) skälvande vecka 40. Så därför blir det väl ännu ett bakinlägg då.

 

Jag gjorde dubbel sats på en gång. Lika bra när man väl håller på. Det blir runt 45 st. Sen skulle jag rekommendera att svänga ihop lite egen hallonsylt. Är det något jag aldrig lyckats hitta färdig på burk, så är det en GOD hallonsylt. Hur mycket KRAV och hallon och hur dyr den än är, så finns det ingenting som kan mäta sig med egen hallonsylt. Försök överbevisa mig.

Alltså tar jag en förpackning frysta hallon, häller i kastrull och strösslar över lite socker och låter koka en stund. Här kan man ju alltså välja själv hur söt man vill ha den. Jag är ganska försiktig med sockret...själva kakan är ju söt i sig.

 

Nåja, varsegod, här är receptet dubblat och färdigt. (Och jaaa, är man så här fin så får man visst ligga på bordet, inget snack om den saken!!)

 


Hallongrottor

 

Ugn: 200 grader


250 g smör (ta fram ett tag innan du ska baka)

1,5 dl socker

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

4 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver


Rör ihop rumsvarmt fett och socker. Blanda övriga ingredienser först och sedan ner i smörblandningen. Knåda ihop till en deg.

Rulla ut degen i två längder och dela varje del i en bit över 20 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dessa i småbrödsformar som du ställt upp på en plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg dit en syltklick.


Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards