Direktlänk till inlägg 13 november 2007

Ständigt favoritrecept

Av Magda - 13 november 2007 14:38


Det här är en av mina absoluta favoriträtter. Enkelt och gott!


Rotsaker i ugnen


Jag brukar i regel använda mig av dessa ingredienser som jag skär i stavar/klyftor och lägger i en djup plåt, ringlar över lite olja, samt saltar och pepprar. In i ugnen på ca 225 grader...ta ut och rör om lite efter ca halva tiden. Hur länge det ska vara inne beror lite på hur stora bitar du skurit. Skär allt i ungefär samma storlek. Ca 30-45 minuter skulle jag tippa på.


potatis

morötter

palsternacka

röd lök


Gör under tiden såsen


3 dl gräddfil

massor, massor med citronpeppar

1-2 pressade vitlöksklyftor


Precis innan det är dags att äta steker du upp halloumin i lite olja i en het stekpanna. Håll koll, det kan gå riktigt fort. Allra godast är denna ost att äta när den är helt och hållet ny-ny-nystekt. Så låt den inte ligga på nåt fat för länge innan det är dags att äta. Jag brukar steka den när allt annat börjar ösas upp på tallriken.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards