Direktlänk till inlägg 13 november 2007
Det här är en av mina absoluta favoriträtter. Enkelt och gott!
Rotsaker i ugnen
Jag brukar i regel använda mig av dessa ingredienser som jag skär i stavar/klyftor och lägger i en djup plåt, ringlar över lite olja, samt saltar och pepprar. In i ugnen på ca 225 grader...ta ut och rör om lite efter ca halva tiden. Hur länge det ska vara inne beror lite på hur stora bitar du skurit. Skär allt i ungefär samma storlek. Ca 30-45 minuter skulle jag tippa på.
potatis
morötter
palsternacka
röd lök
Gör under tiden såsen
3 dl gräddfil
massor, massor med citronpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
Precis innan det är dags att äta steker du upp halloumin i lite olja i en het stekpanna. Håll koll, det kan gå riktigt fort. Allra godast är denna ost att äta när den är helt och hållet ny-ny-nystekt. Så låt den inte ligga på nåt fat för länge innan det är dags att äta. Jag brukar steka den när allt annat börjar ösas upp på tallriken.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|