Direktlänk till inlägg 23 april 2009
Testa. Gör det bara. Lätt o annorlunda o roligt...och så gott förstås.Jag gjorde bara halva satsen sist pga filbrist, men det går hur bra som helst att frysa in så lika bra att slå på stort på en gång. Charmigt med de ojämna kanterna, så långt från fabrik som man kan komma. Gött!
Pannbröd, ca 20 st
3 tsk brödkryddor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
15 dl rågsikt
Blanda i en bunke i nämnd ordning. Rör ihop till en deg. Ta ut 20 bitar. Platta till och vänd i mjöl. Kavla ut till en tunn rundel med vanlig kavel, sedan med kruskavel.
Smörj EJ/ICKE/NOT pannan.
Stek i stekpannan kort stund på bägge sidor.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|