Direktlänk till inlägg 1 juni 2008
Jomen hej, en sådär ett halvår senare ungefär. Men på begäran...här kommer ett nytt recept. Min kamera har "checkat ut" och Micke har förlagt sin sladd och kameran är full. Inga bilder kan alltså tas för tillfället, men jag uppdaterar med bilder tids nog. Väldigt lätt och väldigt gott.
1-1 1/2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
1 påse fryst hel bladspenat
1-1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1-1 1/2 dl buljong
1 burk creme fraiche
1 förpackning med fetaost, fint tärnad
Sätt på en kastrull med pastavatten.
Fräs lök och vitlök i lite olja. I efter en stund med spenaten på ganska hög värme så den blir mjuk. På med vin och buljong och låt stå och puttra så att vätskan reduceras. Häll i pastan i vattenkastrullen när det kokar. Kräma ned craim fraichen i spenatröran och sist av allt när pastan börjar bli klar, i med fetaosten - i spenatröran förstås. Servera till pastan.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|