Direktlänk till inlägg 21 juli 2008

Rabarbersaft

Av Magda - 21 juli 2008 11:23


Kanske inte rätt tid på året att komma med det här receptet. Jag gjorde saften för ett bra tag sedan, vi har ju ett rejält härligt rabarberstånd här ute. Receptet fann jag någonstans på nätet och jag valde det pga dess enkelhet. Men en liten varning, jag tog MINDRE socker än vad det stod i grundreceptet och den blev ändå väldigt söt. 


Rabarbersaft


3 kg rabarber i tärningar, skivade
2 citroner, noggrant tvättade om ej krav, samt skivade
1 vaniljstång , dela i fyra bitar och snitta dem
60 g vinsyra
4 liter vatten
1 kg socker per liter avrunnen saft (rekommenderar att du tar lite mindre socker än vad som står här i grundreceptet, det gjorde jag o det blev bra ändå.)


Lägg rabarber, citroner o vaniljstång i gryta, strö över vinsyran. Koka upp vattnet och häll över ingredienserna. Låt sedan stå i kylen i två dygn med lock på. Därefter silas allting och sist rörs sockret ned. Rör om ordentligt och väl tills allt socker lösts upp. Sen är det klart och färdigt för att hällas upp på flaskor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards