Direktlänk till inlägg 21 juli 2008
Kanske inte rätt tid på året att komma med det här receptet. Jag gjorde saften för ett bra tag sedan, vi har ju ett rejält härligt rabarberstånd här ute. Receptet fann jag någonstans på nätet och jag valde det pga dess enkelhet. Men en liten varning, jag tog MINDRE socker än vad det stod i grundreceptet och den blev ändå väldigt söt.
Rabarbersaft
3 kg rabarber i tärningar, skivade
2 citroner, noggrant tvättade om ej krav, samt skivade
1 vaniljstång , dela i fyra bitar och snitta dem
60 g vinsyra
4 liter vatten
1 kg socker per liter avrunnen saft (rekommenderar att du tar lite mindre socker än vad som står här i grundreceptet, det gjorde jag o det blev bra ändå.)
Lägg rabarber, citroner o vaniljstång i gryta, strö över vinsyran. Koka upp vattnet och häll över ingredienserna. Låt sedan stå i kylen i två dygn med lock på. Därefter silas allting och sist rörs sockret ned. Rör om ordentligt och väl tills allt socker lösts upp. Sen är det klart och färdigt för att hällas upp på flaskor.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|