Direktlänk till inlägg 2 september 2008
Stor-kok. Åh, vad jag älskar storkok! Andra blir lyckliga av att hoppa bungy jump, svischa nerför ett fjäll på skidor eller vindsurfa. Och så har vi mig då...som går igång på stor-kok...mjaaa...vad ska man säga om det? Inte mycket, antar jag. Det bara är så. Nu är det i alla fall den tiden på året då det passar fint med en Ratatouille. Så det blev det.
Magdas ratatouille, minst 10 pers...eller nåt
Olivolja
3 st bamsestora lökar
4-8 vitlöksklyftor (beroende på hur stora...)
2 squash, skuren i halvmånar
2 aubergine, skuren i bitar
4-5 paprikor, skuren i större bitar
4-5 förp krossade tomater
provencalska örtkryddor
Hacka löken och fräs den en stund.
Häll på krossade tomaterna.
Pressa i vitlöken.
Låt koka en god stund (20 min i alla fall, jag låter det koka längre, tycker att tomatsåser ska koka länge) innan du börjar steka och ösa i de andra grejorna.
Stek för sig och häll i eftersom
-Aubergine
-Paprika
-Squash
Krydda med salt, peppar och en halv ask frysta provencalska örtkryddor.
Ringla på lite olivolja när det närmar sig klart så blir det riktigt härligt alltihopa. Ät till pasta, ris, bulgur...med mera.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|