Direktlänk till inlägg 6 juni 2009
Nationaldagen idag och vi går mest omkring i en rusig längtan efter matchen ikväll. Dagen till ära har vi besök från Norge (som tycker vårt "firande" inte är mycket att kalla firande). Andreas anlände inatt efter 2 1/2 månad i Egypten. Då han blev bestulen på pengarna sista dagarna har han sovit på flygplatsens golv och levt utan mat och vatten i tre dygn. (Jag blir knäsvag och nervös av bara tanken...jag som inte kan vara utan mat i mer än ett par timmar i stöten). Så kanske ska jag inte ta det alltför allvarligt när han gång på gång berömmer min mat...jag menar...gutten har inte ätit mat på tre dygn!!! Klart det är gott med mat, vad det än månde vara efter en sådan svält!! Nåja, till lunch idag åt vi spenatplättar med lingonsylt. Varken ägg eller komjölk i, men hur goda som helst. Jag har märkt att jag faktiskt gillar den veganska varianten bättre(...kanske för att det för samvetet också känns bra att inte konsumera så mycket ägg och mjölk??) Svärfar tittade förbi också, och han skulle smaka en plätt, som blev två, som blev tre, som blev fyra..osv. Samma sak med Christine och Charlotte som redan hade ätit lunch och var proppmätta när de kom. Men de skulle smaka en...som blev två...som blev tre...och ja, ni fattar...det blev många mer än en i alla fall.
Hur som helst, detta recept är till dig, Andreas. Nu kan du spisa plättar i Oslo till damerna i lägenheten din!
Plättar
2 1/2 dl vetemjöl
1/2-1 tsk salt
4 msk sojamjöl
6 dl havremjölk
150-200 g hackad spenat (tinad)
Blanda mjölsorterna och saltet i en skål. Häll på 3 dl av havremjölken och vispa till slät smet. Häll sedan i resten av mjölken samt den tinade hackade spenaten.
Stek i valfritt smör och servera med rårörd lingonsylt.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|