Direktlänk till inlägg 13 december 2009

Dags att laga mat, gott folk.

Av Magda - 13 december 2009 09:32



     


Christine gör segertecken över zuccinilådan. Duktig flicka! Jag gjorde den här rätten i veckan och, minsann, om inte hela family four gillade den. Till och med jag!!! Jag som inte gillar mat nu, som tycker allt smakar konstigt och äckligt och hellre skulle ta ett piller om jag kunde. Men skam den som ger sig. Den här gången smakade det riktigt bra. Så bra att jag hoppade att bli bjuden på lunch av nya jobbet en dag, som vi blivit hela den här veckan, och vackert satt och åt min lunchlåda istället. Så nu tycker jag att ni som faktiskt går in och kollar av här ibland ska skriva en inköpslista och faktiskt LAGA något från den här bloggen. Det är hög tid nu. Och ni som säger att ni aldrig gör nåt helvegetariskt, varsågoda! Till den här maträtten åt vi min återkommande favoritsallad. Så löjla er inte med att måsta lägga till nåt köttigt här, det måste man inte ha till varenda vareviga måltid. Tänk inte, "kanske det", tänk inte "jaa..sen". Gör det NU. This is it.

 

      

 



Zuccinilåda


2-3 zuccini. 3 om de är små o 2 om de är stora -hyvlas m osthyvel på längden

1 gul lök, skivad

salt och svartpeppar

6 kokta potatisar, skivade

1pkt krossade tomater (örter/vitlök - jag pressade i ett par klyftor samt

                                       strösslade i provencalska örtkryddor i tomaterna

                                      och blandade runt)

ca 250 g färsk spenat

250 g mozzarella, delad och skivad


Stek zuccinin t den får lite färg, krydda.

Samma sak med löken.

Varva sedan zuccini, lök, potatisar, krossade tomater, spenat o mozzarella. Det blir typ två lager i en gratängform

Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards