Direktlänk till inlägg 13 december 2009
Christine gör segertecken över zuccinilådan. Duktig flicka! Jag gjorde den här rätten i veckan och, minsann, om inte hela family four gillade den. Till och med jag!!! Jag som inte gillar mat nu, som tycker allt smakar konstigt och äckligt och hellre skulle ta ett piller om jag kunde. Men skam den som ger sig. Den här gången smakade det riktigt bra. Så bra att jag hoppade att bli bjuden på lunch av nya jobbet en dag, som vi blivit hela den här veckan, och vackert satt och åt min lunchlåda istället. Så nu tycker jag att ni som faktiskt går in och kollar av här ibland ska skriva en inköpslista och faktiskt LAGA något från den här bloggen. Det är hög tid nu. Och ni som säger att ni aldrig gör nåt helvegetariskt, varsågoda! Till den här maträtten åt vi min återkommande favoritsallad. Så löjla er inte med att måsta lägga till nåt köttigt här, det måste man inte ha till varenda vareviga måltid. Tänk inte, "kanske det", tänk inte "jaa..sen". Gör det NU. This is it.
Zuccinilåda
2-3 zuccini. 3 om de är små o 2 om de är stora -hyvlas m osthyvel på längden
1 gul lök, skivad
salt och svartpeppar
6 kokta potatisar, skivade
1pkt krossade tomater (örter/vitlök - jag pressade i ett par klyftor samt
strösslade i provencalska örtkryddor i tomaterna
och blandade runt)
ca 250 g färsk spenat
250 g mozzarella, delad och skivad
Stek zuccinin t den får lite färg, krydda.
Samma sak med löken.
Varva sedan zuccini, lök, potatisar, krossade tomater, spenat o mozzarella. Det blir typ två lager i en gratängform
Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|