Direktlänk till inlägg 9 september 2007
Jag är en av få, tror jag, som inte är så särskilt förtjust i pasta. Det går ner, visst, och ibland kan det vara jättegott. Men en gång i veckan är för mycket, om man frågar mig. Pasta varannan vecka kan gå an. För en tid sedan hade jag Jessica på besök och då bjöd jag henne på den här pastasåsen som jag definitivt kommer att göra igen.
Pastasås
2 dl röda linser
1 purjo, i bitar
1 tsk olja
1 1/2 burk krossade tomater
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2-1 burk cr fraiche, paprika o chili-smak
några skivor ost att lägga på toppen
Skölj linserna och låt ligga i kallt vatten en stund.
Fräs purjon. Tillsätt tomatkross, avrunna linser och salt. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Rör ned cr. fraice och späd ev med lite vatten. Krydda med peppar. Servera med pasta, ostskivor och nån slags sallad.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|