Direktlänk till inlägg 15 augusti 2008

Råsunda special

Av Magda - 15 augusti 2008 10:51

Hmmm...mera bak och bröd. Råsunda Special, hämtad direkt från en receptbok, vilken vet jag dock ej, för sidan är kopierad. Men ett väldans trevligt bröd i alla fall.


Råsunda special


50 g jäst

2 tsk salt

1 msk honung

6 dl ljummet vatten

2 dl rågsikt eller grahamsmjöl

1,1-1,2 liter vetemjöl


Fördela jäst, salt och honung i en bunke. Blanda ut med vattnet. Häll i råg/grahamsmjölet och rör om. I med hälften av vetemjölet och fyll efter hand på med resten, men spara lite till själva utbaket. Låt den ganska lösa degen jäsa med en handduk över bunken i 1-2 timmar.

Ta några tag med en trägaffel i den jästa degen, häll i lite mer mjöl och arbeta degen lätt. Tippa ut degen på bakbord och rulla sedan till en halvprydlig rulle och klappa in brödet med lite mer mjöl. Lägg på bakplåt och skåra på 3-4 ställen med vass kniv. Jäs ca 20 minuter medan ugnen värms till 250 grader.


Grädda brödet mitt i ugn 15 min, sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 25-35 min.


P.S Här har jag penslat brödet med filmjölk och strött över sesam- och solrosfrön. Pensla med ägg fungerar ju också bra, men jag hade inte det hemma. D.S

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards