Alla inlägg den 4 augusti 2007

Av Magda - 4 augusti 2007 12:28



Jodå, semestern är över för den här gången. Första gången på många många år då jag haft nästan hela 5 veckor i sträck. Lyxigt. 

 På matfronten har det varit väldigt varierat. En hel del burgare, vegokorvar, och annat skräp. Jag har inte haft lust att laga mat. Men det har också funnits lite härliga lådor att ta fram ur frysen. Faktum är att om min blogg inte är bra för någon annan, så är den superbra för mig. Vid flera flera tillfällen har jag haft det precis sådär som jag har tänkt mig att jag ska ha det. Massor med hemlagad, god och nyttig mat i frysen att plocka fram när jag inte har lust eller tid att stå och hålla på.  Det har funnits rårisgratäng, morotssoppa, grönsaksbiffar...för att nämna något. Jag älskar min blogg, det här är det bästa jag gjort på matfronten. Dessutom är det helt perfekt att kunna gå in i min egen receptbok var jag än är istället för att dra med receptbok, eller sitta och skriva ner eventuellt tänkbara recept att laga. Särskilt när man har två boenden som jag har just nu. (Eller tio boenden, som det har varit under sommaren...)

Nu till en gammal speciaitet. Åh, det här har länge varit en favorit. Äter det inte ofta alls nu, vill inte tröttna. Min eviga rädsla för att tröttna på det jag tycker är gott.

Om man letar efter Tabbouli-recept så finns det en mängd varianter. Jag har en egen sådan som jag tycker om. Den är lite omvänd, kan man säga. Egentligen ska det vara mest persilja och lite bulgur, jag har mer bulgur för att ha det som huvudrätt. Jag äter det så gott som alltid till stekt halloumi-ost och serverar alltid någon smarrig sås till. Tzatziki, till exempel


Omvänd Tabbouli, så som Magda gör den. 4 pers


7 dl vatten + buljongtärning, kokas upp

3,5 dl bulgur ner i vattnet, sänk värmen till 1:an eller 2:an, låt koka under

                      lock 10-15 minuter.


1 röd lök, skivas

2-3 tomater, skärs i små bitar

1 röd paprika, skärs i små bitar

1 burk kikärtor

1 stoooort knippe färsk bladpersilja

Blanda allt detta med den färdigkokta bulgur'n i en skål.

Pressa en hel citron över, salta och peppra och blanda runt allt.


Gör i ordning allt, dukning och mat fram på bordet. Skiva halloumiosten och stek precis sekunderna innan den ska ätas. Den är inte lika god om den får ligga och vänta innan det är dags att äta. Stek på hög värme och se till så den får härlig färg på bägge sidor. Ett gott bröd till. Och kanske lite vin också...fredag direkt.



Ovido - Quiz & Flashcards