Direktlänk till inlägg 10 februari 2009

Varm middagssallad med lök bönor och majs.

Av Magda - 10 februari 2009 16:46


Mmm...gott även för köttätande män. Fråga min, som gillade den mycket. Hittade receptet i min första kokbok: "Vår kokbok", den som låg i brudkistan i många år, och sedan i en kartong hemma hos mamma och pappa i ännu fler år. Nu har den kommit till rätta och jag hittar ett och annat att laga därur. En hel del grundrecept finns att tillgå där i alla fall. Det härreceptet är för rätt många, du kan ju minska proportionerna lite om du inte vill ha alltför mycket. (I vanlig ordning har jag glömt lägga på de svarta kalamata-oliverna innan fotograferingen skedde.)


Varm Middagssallad 8-10 personer


4-5 gula lökar, skivade och förvällda 2-3 minuter, svalna

500 g haricot verts, kokas nätt och jämt mjuka

1-2 burkar majskorn

6-8 kokta potatisar

2 paprikorm strimlade

5-6 tomaterm i bitar


Sås:

3 msk ljus vinäger

1 tsk oregano

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

1-2 vitlöksklyftor

3/4 dl olja+1/4 dl vatten


Garnering: Svarta kalamataoliver.


Varva alla ingredienser och häll på såsen. Enligt boken står det att den ska stå ett par timmar i kylskåp innan den serveras, men jag tycker den är god när den är precis nygjord och potatisen fortfarande är något ljummen. Tillsammans med bröd så blir det här superbra!

Mat
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards