Direktlänk till inlägg 1 februari 2010
Ja, det rör på sig. På alla håll rör det på sig. I magen rullas det runt för fullt sedan länge och min älskade kära och mycket saknade tunga har slutligen fått liv igen. Tungan har återuppstått från de döda. Den känner smaker och den blir lycklig av mat. Åh, så jag har sörjt och varit ledsen över förlusten. Min stora lust och glädje här i livet. Maaaaat! Men nu så, nu är allt som det ska tror jag. För nu har jag känt lyckan igen efter en god middag.
Provade ett nytt recept idag. Jag var mycket nervös över hur det hela skulle sluta. Skulle Micke gilla det eller rynka på näsan? Skulle JAG gilla det eller skulle jag känna den gamla bittra känslan som jag fått lära mig att leva med senaste halvåret...den där som säger att maten mest smakar skit och att jag inte vill ha den. Eller...på senare tid har mat varit ganska okej. Men inte så mycket mer än så.
Med facit i hand kan jag säga att vi båda gillade det. Och ingenting blir ju sämre av vetskapen att det är en helt vegansk rätt. Inga djur inblandade här på något enda vis. Sånt gillas!
Till denna rätt åt vi currystekta bananer och en härlig sallad med marinerade kikärter. Jag måste ju spara lite till nya inlägg här på bloggen, så kikärtsmarinaden/salladen lägger jag upp en annan dag. Jag ska kirra det framöver och då kommer det finnas en länk på denna sida till det receptet.
Ris och currygratäng
2 1/2 dl ris
5 dl veg buljong
30 cm purjo, strimlad
ca 150 g färsk strimlad spenat
1 röd el gul paprika, strimlad
1 sats currysås
sesamfrön
Koka riset i buljongen tills det nästan är helt mjukt. Fräs grönsakerna i olja en stund och blanda sedan med riset.
Smörj en ugnsform och häll i ris och grönsaksblandningen. Slå på currysåsen. Du kan göra små hål först i rislagret med finger eller kniv eller vad du nu vill, så att såsen rinner ner på sina ställen.
Strö över rikligt med sesamfrön och gratinera i ugnen ca 15 min. 225 grader.
Currysås
ca 5 dl sojamjölk
2 msk vetemjöl
1 grönsaksbuljongtärning
vitpeppar, riven muskot
Curry efter smak och tycke
Koka upp d mesta av sojamjölken ihop med buljongen.
Vispa ihop lite av mjölken och allt mjöl till jämn smet och bland ner i den kokande sojamjölken. Låt koka på svag värme några minuter och lägg i kryddorna.
Currystekta bananer
1/2 banan per person (KRAV-märkt, förstås).
olja
curry
Dela banaen på mitten, klyv sedan en gång på längden. Stek lätt på båda sidor och krydda på slutet med curry som får steka på båda sidor innan serveringen.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
|