Direktlänk till inlägg 6 februari 2010

Nyttigt mellanmål med egenplockade jämtländska blåbär

Av Magda - 6 februari 2010 12:00


- och veganskt är det dessutom!


  


Eller nyttigt...en del sötat är det ju faktiskt, men man kan inte vara rabiat. Det är säkert nyttigare än askarna som köps i matbutiken i alla fall. Det där mellanmålet som tjejerna här hemma gillar och gärna väljer. Men nu är det slut på det här hemma hos oss. Här blir det den hemgjorda varianten framöver. Jag bjöd Micke på ett glas igårkväll och jag hann knappt blinka innan han hade satt i sig allt och jag märkte inte att det var slut förrän han belåtet sa "det där var ju riktigt riktigt bra det!" Och jaa...det kan kanske förklaras av att yoghurten jag använder är rätt söt och en vacker dag ska jag avancera till att prova med naturell yoghurt och kanske pyttelite socker bara. Men jag är inte redo för det än. Mitt sötsug är för stort för att förbises för tillfället, jag har kapitulerat till viss del även om jag nu, när jag återfått min tunga och matlust, har lite mer sug efter att välja en nyttigare väg. Lite pö om pö. Det får ta den tid det tar.

Detta handlar om att göra egen hemgjord risifrutti. Det är hur enkelt som helst. Jag kokar lite råris någon kväll samtidigt som jag håller på med annat i köket. När råriset svalnat lägger jag det i en ask och ställer i kylskåpet. Eventuellt tar jag fram en näve bär ur frysen kvällen innan, eller så gör jag det på morgonen. När jag nästa dag vill ha mig ett mellanmål. Ja, då slevar jag upp lite råris, skedar över lite vaniljyoghurt - i mitt fall alpro soyaýoghurt eftersom jag gärna avstår från att efterfråga kossornas tjänster om jag inte behöver. JAg rör om allt till en risifrutti-röra och sen toppar jag med massor med bär. Åtminstonde så tycker jag det här känns mycket bra.

 

Hemgjord risifrutti

 

Kokt råris

Alpro Yofu Vanilj

Bär


Blanda ris med lite yoghurt. Toppa med bären.

 - Färdigt!




 
 
Ingen bild

sanna

9 februari 2010 22:02

men magda vilken mystiker och färghållare du är och vad många recept att botanisera bland....
Kram Sanna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards