Direktlänk till inlägg 11 augusti 2007

Kräftskiva

Av Magda - 11 augusti 2007 18:59

Ja, eller...kräftsupé som vi kallar det eftersom det är på tumanhand. Hmm...eftersom det är på tumanhand....kanske inte har ett dugg med ordet "supé" att göra...slår upp det och det är visst en "elegantare middag" som serveras efter kl 20.00 Så då blir det rätt ändå då. Klockan kommer vara en bit efter 20.00 innan vi sitter till bords. I skrivande stund håller vi på och "pyntar" balkongen med girlanger och ljuslyktor. Kräftorna ligger i lagen och pajen står i ugnen. Brödet är bakat, röror på gång, sallad osv och vi håller på att svettas ihjäl i denna värme. Micke diskar och jag sitter helt still en stund.

Bilder kommer imorgon. Här är några recept på lite av det vi äter ikväll. Eller...nja, hinner inte så mycket just nu, det får bli brödet bara. Mera imorgon.



Kräftbröd

 50 g jäst

2 tsk salt

1 msk honung

6 dl ljummet vatten

1 1/2 dl rågsikt

1,1-1,3 dl vetemjöl


1. Jäst, salt och honung

2. Vatten, rågsikt och mjölet, rör ihop till deg, jäs 2 timmar.

3. Knåda degen och forma till en - i det här fallet - kräfta.

4. Jäs 20-30 minuter

5. Mitten av ugnen i 225 grader, ca en halvtimme. Jag tog inte nån tid, så kolla lite själv när det ser ut att vara klart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards