Direktlänk till inlägg 23 juni 2007
Det här receptet har jag hittat i någon tidning och det var "veckans GI-recept", så om det är intressant att veta vet ni nu det. Enligt Fredrik Paulún så är GI-värdet runt 60. Jag tycker absolut man ska äta dessa biffar till min stjärnpastasallad. Jag gillade biffarna bättre som uppvärmda ett par dagar senare än precis nystekta. Så nästa gång kommer jag inte göra dessa biffar samma dag som jag ska äta dem, utan passar mer på när kanske nåt annat står och kokar eller värms i ugnen. Jag älskar att laga mat, men inte alla dagar. Jag älskar lika mycket att få plocka fram vällagad mat och bara värma. Det här är sån mat.
Grönsaksbiffar, 8-10 st
4 morötter
1 burk kikärter
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 dl färska korianderblad
3 msk vetemjöl
2 ägg
1 msk limejuice
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
rapsolja till stekning
Skala och riv morötterna grovt. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och skär löken och vitlöken i klyftor. Lägg alla ingredienser utom morötterna i en matberedare och blanda till en smet. Blanda ner de rivna morötterna. Forma till små biffar och stek i stekpanna på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|